en_US

Heb je ooit eens Cannabis honing en andere cannabisrecepten gebruikt in een haute cuisine-stijl diner? Dat noem je high cuisine: een nieuw en opwindend concept voor cannabis eten en drinken. Het concept is bedacht door de voormalige chef-koks Michelin Noah Tucker en Toney Joseph. Ze hebben allebei hun baan opgegeven bij sterrenrestaurants om dit experimentele concept op te starten. Door ingrediënten als cannabis honing, cannabis sap en zelfs cannabis alcohol in het eten te verwerken, proberen ze de volgende stap te zetten in de keuken van de haute cuisine. Daarnaast willen ze de negatieve gedachtegang rondom drugs doorbreken. Ook willen ze de wereld openstellen voor alle positieve eigenschappen van de planten en paddenstoelen die ze gebruiken.

 

Cannabis honing en het spacecake effect

Cannabis honing, cannabis wijn en andere cannabisrecepten leiden allemaal tot een spacecake effect. Zoals de New York Times al in 2010 meldde, kunnen deze effecten ervoor zorgen dat je smaakpupillen verhogen en veranderen. Ook je eetlust kan minder of juist meer worden. Dit ligt aan het cannabisrecept. Dit zijn precies de dingen waarmee Tucker en Joseph mee willen experimenteren. Door het high worden van de cannabis honing, kan je genieten van de meest vreemde smaakcombinaties. Mensen die eerder een joint hebben gerookt, weten welke effecten dit heeft op hun smaak, en High Cuisine houdt ervan hier op nieuwe gronden te treden.

 

Cannabis honing en soortgelijke cannabisrecepten zijn niet echt legaal

Normaal gesproken zijn er echter geen landen of staten waar drugs als legaal worden beschouwd. In Nederland worden cannabis honing, cannabis wijn en cannabis sap wel getolereerd, mits zijn alleen door jezelf worden gebruikt. De hoeveelheden die worden gebruikt door High Cuisine worden volgens Nederlandse normen als te hoog beschouwd waardoor ze illegaal zijn. Dit is juist wat Tucker en Joseph motiveert. Het taboe op softdrugs doorbreken en tegelijkertijd een nieuwe vorm van eten en eten creëren.

 

 

 

 

 

 

Menu