Amsterdams coffeeshop menu


 

Bezig met het plannen van een trip naar Amsterdam maar niet zeker wat je moet verwachten van de menu’s van Amsterdamse coffeeshops? Of misschien ben je al in de coffeeshop hoofdstad van de wereld en sta je op het punt om een van de vele coffeeshops te bezoeken? Voordat je naar binnengaat bij een coffeeshop is het goed om een bepaalde basiskennis te hebben over wat je kan verwachten. Wat zijn de verschillende soorten op het menu? Bieden ze voorgerolde joints? Hebben ze spacecake? Dit artikel is er om je te helpen. Het geeft je een overzicht van de meest gebruikelijke items die je kan vinden op de menukaarten van Amsterdamse coffeeshops. Kortom, dit artikel zal je voorbereiden op wat je kan verwachten tijdens het meest relaxte moment van je leven.

 

Wietmenu’s van Amsterdamse coffeeshops

Dit is natuurlijk een inkoppertje en eentje die je vast al wel verwacht, maar elke Amsterdamse coffeeshop heeft wiet op het menu. Afhankelijk van de coffeeshop die je bezoekt, tref je een assortiment aan variërend tussen de 10 en 35+ stuks.

 

Bijna elke coffeeshop heeft de wiet onderverdeeld in categorieën, gebaseerd op het effect en de groeicondities van de wiet. De 3 belangrijkste wietcategorieën die je tegenkomt in de meeste Amsterdamse coffeeshops zijn organisch-biologische wiet, hydro wiet en haze wiet. Organisch-biologische wiet wordt gekweekt onder natuurlijke condities, vrij van vervuilende stoffen, chemicaliën en heeft bijna geen impact op het milieu. Bekende soorten zijn Cheese, Strawberry Kush en Super Critical. De tweede soort is hydro wiet. De hydro staat hier voor hydrocultuur. Dit is een techniek waarbij planten worden gekweekt in water met opgeloste voedingsstoffen. Dit is het H-gedeelte van THC. AK47 en White Widow zijn twee van de bekendere hydro wiet soorten. Tot slot is er de wietsoort die je het meeste tegenkomt in Amsterdamse coffeeshops, namelijk haze weed. Deze staat bekend om het opbeurende, euforische en psychedelische effect. Bekendere haze wiet soorten zijn Silver Haze, Amnesie Haze en Hawaiian Snow.

 

Andere product in het assortiment van Amsterdamse coffeeshops

Elke coffeeshop in Amsterdam heeft hasj op de kaart. De twee categorieën die je het vaakst zal tegenkomen zijn reguliere hasj en exotische hasj. Hasj is eigenlijk de hars van cannabis. Marokkaanse hasj en polm, in combinatie met hun variaties, worden vaak aangemerkt als reguliere hasj. De exotische hasjsoorten bestaan uit tempel ballen en bubble mania. Naast wiet en hasj, bieden de meeste Amsterdamse coffeeshops voorgedraaide joints aan, puur of gemixt met tabak. Ook een enorme variatie aan zaden om zelf plantjes te groeien en verschillende etenswaar zoals spacecake, lolly’s of andere kleine snacks worden verkocht. Daarnaast heeft ook bijna elke coffeeshop een plek waar je lekker kan zitten, chillen en je favoriete softdrug kan blowen.

 

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen met het beter begrijpen van wat je kan verwachten van het menu bij Amsterdamse coffeeshops. Wiet, hasj en andere gebruikswaar staan ook bij Coffeeshop Papillon op het menu. We zien je graag een keer tegemoet als je in de buurt bent!