Coffeeshop Amsterdam openingstijden


De openingstijden van coffeeshops in Amsterdam worden net zo strikt gecontroleerd als het wetgevingsbeleid. Toeristen die onze shops bezoeken van buiten Nederland zullen merken dat onze openingstijden minder ruim zijn dan vaak gewend. Zeker Amerikaanse en Aziatische toeristen zijn gewend aan winkels die 24 uur per dag open zijn. Dit verschilt enorm met Nederland, waar openingstijden veel gestructureerde zijn. Doordeweeks zijn de meeste winkels open tot 17:00 uur en restaurants zijn vaak open tot ongeveer 22:00 of 23:00 uur. Clubs en andere uitgaansgelegenheden sluiten de deuren vaak tussen 3:00 en 6:00 uur. Dit betekent dat de meeste winkelgebieden verlaten zijn na 18:00 uur. Echter, coffeeshops vallen niet exact in een van de eerdergenoemde categorie├źn. Wat betekent dat voor de openingstijden van coffeeshops in Amsterdam?

 

Grote verschillen in de openingstijden van Amsterdamse coffeeshops

Eigenlijk is dit al het antwoord op de vraag. De openingstijden van Amsterdamse coffeeshops zijn niet gebonden aan een vaste tijd. De meeste shops gaan open ergens tussen 8:00 en 9:00 uur in de ochtend. Sommige coffeeshops gaan zelfs al open om 7:00 uur. Dit betekent dat zelfs als je een vroege vlucht hebt, sommige coffeeshops je nog snel naar je laatste hoogtepunt kunnen helpen. Het overgrote deel van de coffeeshops in Amsterdam is dagelijks geopend, waardoor je waarschijnlijk niet tegen een dichte deur aanloopt als je je aan de openingstijden in dit artikel houdt. Net als de openingstijden, zijn ook de sluitingstijden erg verschillenden in Amsterdam en wisselt dit ook weer van dag tot dag.

 

Sluitingstijden van coffeeshops in Amsterdam

Zoals gezegd in het voorgaande stukje, zijn de sluitingstijden van coffeeshops in Amsterdam vooral afhankelijk van de dag van de week. De meeste coffeeshops zullen doordeweeks en op zondag rond 1:00 uur in de nacht sluiten. Normaal gesproken blijven de shops langer open op vrijdag en zaterdag. Zo moet je niet gek opkijken als je midden in de nacht een coffeeshop tegenkomt die open is. Veel shops blijven namelijk open tot 3:00 uur op deze dagen.

 

Overzicht van openingstijden Amsterdamse coffeeshops

Hopelijk heb je nu een beter beeld van de openingstijden van Amsterdamse coffeeshops. Kort samengevat gaan de meeste shops open tussen 7:00 en 9:00 uur in de ochtend en sluiten ze rond 1:00 uur (of 3:00 uur, afhankelijk van de dag van de week). Zo hoef je maar ongeveer 4 uur te overbruggen. Onze coffeeshop, Coffeeshop Papillon, is dagelijks geopend van 8:00 uur in de ochtend tot 1:00 uur in de nacht. Ook in de vroege ochtend kan je bij Coffeeshop Papillon al je high bereiken.